CENTRUM ROŽMITÁL POD TŘEMŠÍNEM,
poskytovatel sociálních služeb

Na Spravedlnosti 589, 262 42 Rožmitál pod Třemšínem

Tak jak bývá každý rok v našem Centru zvykem, slavíme v našem domově pravidelně Mezinárodní den žen, a to tak, jak bývaly naše klienty zvyklé v minulosti.

8. března tak nechyběly ani drobné dárky, tak jako to bývalo v časech minulých. Od Spolku Rožmitálský senior obdržela každá naše klientka voňavý barevný petrklíč, který předaly zástupkyně spolku v dopoledních hodinách spolu s dárečkem od Centra Rožmitál ve formě výborné bonboniéry. Aby to nebylo našim mužům líto, obdrželi od Centra nealko pivo. To však nebyl všem dárkům konec.

Odpoledne jsme uspořádali pro naše klienty posezení s živou hudbou a výborným občerstvením. Všichni si pochutnávali na chlebíčku, domácím větrníku, kávě a vínu. Panovala opravdu výborná nálada, k čemuž jistě nemalou měrou přispělo hudební uskupení „kluci tři“ pod vedením pana Palivce. Kdo na známé melodie netančil, určitě si je s chutí zazpíval. Nutno podotknout, že posezení to bylo vydařené a všichni odcházeli po skončení spokojení domů.

19. března se všichni milovníci hudby a hezkých písniček sešli na společenské místnosti, kde se po dlouhé době konalo „Posezení s harmonikou.“ Zahrát a zazpívat si s našimi klienty a celou řadou svých známých přišel pan Voříšek, který dříve se svými kolegy často vystupoval na našich zábavách a grilováních. Posezení to bylo opravdu příjemné.

20. března se zástupkyně našeho domova zúčastnili prodejní velikonoční výstavy v prostorách Krajského úřadu Středočeského kraje, kde prezentovaly náš domov výrobky našich klientů.

26. března přijel se svým programem pan Vladimír Pecháček a sešel se s našimi klienty na společenské místnosti, kde si s ním známé písničky notoval téměř celý sál. Vystoupení se všem zúčastněným moc líbilo a odcházeli spokojení.

V průběhu března probíhaly všechny pravidelné aktivizace jako soutěže, cvičení, muzikoterapie, keramika, videokavárna, jezdili za našimi klienty pejsci ze sdružení Pessos, a konaly se i aktivizace na jednotlivých odděleních.