CENTRUM ROŽMITÁL POD TŘEMŠÍNEM,
poskytovatel sociálních služeb

Na Spravedlnosti 589, 262 42 Rožmitál pod Třemšínem

I v dubnu byla pro naše klienty připravena celá řada akcí a různých aktivit, při kterých se určitě nenudili.

Hned 2. dubna jim přijel představit svůj repertoár sestávající hlavně z písniček Karla Gotta pan Radek Konař. Známé melodie si s vystupujícím notoval téměř každý, kdo na společenskou místnost přišel, Vždyť písničky Karla Gotta jsou mezi lidmi notoricky známé a velice oblíbené.

16. dubna se sešli milovníci hudby a písniček opět na společenské místnosti, tentokrát při vystoupení pana Víznera s partnerkou paní Helenou Krupovou. Vystoupení s názvem „Na osadě hráli“ se rovněž setkalo s velkým ohlasem, neboť to bylo opět velice milé vystoupení. Známé trampské melodie si opět notoval každý, kdo je znal. Dopoledne se velice vydařilo a všichni odcházeli spokojení.

Na 30. dubna jsme pro klienty připravili posezení u příležitosti „pálení čarodějnic“. V dopoledních hodinách obešly krásně vyvedené čarodějnice pokoje klientů, kteří se nemohli dostavit na odpolední veselici. Dokonce se jim podařilo udělat radost dětem z místní mateřské školy, které překvapili při jejich dopolední „párty“ na zahradě. Dětem se čarodějnice moc líbily a s chutí se s nimi i s paní učitelkou fotily. No, nutno podotknout, že někteří malí školáčci se umně nalíčených čarodějnic možná i trochu báli. 

Ve čtrnáct hodin se potom klienti sešli na společenské místnosti, kde už začínal čarodějnický rej. K dobré náladě nám všem hrálo uskupení MAMAJIMI BAND. Jejich písničky složené z různých žánrů se všem moc líbily a tančil každý, kdo mohl a zvládl to. O výborné občerstvení se postaraly zaměstnanci naší kuchyně, tak jako vždy. Klienti si pochutnali na výborných chlebíčcích, kávě a nechybělo ani víno nebo limonáda, pro ty, kteří alkohol nechtějí. Vystoupení se líbilo nejen klientům, ale nadšeni byli i vystupující, kteří takový zájem a nasazení od našich klientů nečekali.

V dubnu se konaly i všechny pravidelné aktivity jako soutěže, cvičení, videokavárna, taneční terapie, muzikoterapie, mše, prodeje, služby poskytovala kadeřnice a mezi klienty přijeli i pejsci ze sdružení PESSOS.  Probíhaly i pravidelné aktivizace na odděleních a začaly i oblíbené procházky po naší opět nové zrekonstruované a hezky upravené zahradě.