CENTRUM ROŽMITÁL POD TŘEMŠÍNEM,
poskytovatel sociálních služeb

Na Spravedlnosti 589, 262 42 Rožmitál pod Třemšínem

O masopustní masky naši klienti nepřišli

Budeme Vám oporou !

Jak bývá vždy zvykem, v našem Centru si oslavy „MASOPUSTU“ vždy náramně užíváme. Jak to však v životě bývá, člověk míní a život mění. Přestože jsme měli vše zajištěné, občerstvení, masky i hudbu, byli jsme nuceni „masopustní veselici“ zrušit a to z důvodu zvýšeného výskytu chřipek a viróz. Nechtěli jsme, aby se viróza roznesla na všechna oddělení, kdyby se klienti ze všech oddělení sešli na společenské místnosti.

Protože jsme ale  masky měli vypůjčené, přišlo nám líto je nevyužít. Terapeutky se po snídani do hezkých a vtipných kostýmů převlékly a navštívili alespoň klienty na pokojích a to tam, kde se virózy nevyskytovaly.  Všem se hezké kostýmy moc líbily a spousta klientů se chtěla s postavičkami vyfotografovat. Klienti nepřišli ani o výborné občerstvení, na kterém si pochutnali v rámci svačiny.

20. února přijely se svým programem mezi naše klienty děti z Mateřské a základní školy z Tochovic. Vystoupení se neslo v duchu Masopustu, masopustních básniček, pořekadel, přísloví a písniček. Tak jako vždy bylo představení krásně a precizně nacvičené a děti byly za svoji námahu odměněny bouřlivým potleskem. Našim klientům potom předali Tochovičtí žáci milé dárečky, jak jinak, než s masopustní tématikou.

I v únoru probíhaly pravidelné akce jako soutěže, cvičení, taneční terapie, mše, muzikoterapie a aktivizace na jednotlivých odděleních.