CENTRUM ROŽMITÁL POD TŘEMŠÍNEM,
poskytovatel sociálních služeb

Na Spravedlnosti 589, 262 42 Rožmitál pod Třemšínem

2. října – jsme pro naše seniory k jejich svátku uspořádali od 14:00 hodin posezení na společenské místnosti, kde jim ke zpěvu i poslechu hrálo „Duo Renatky“. Klienti si užili odpoledne plné hezkých známých písniček, které si s chutí s pozvanými hudebnicemi zanotovali. K dobré náladě velkou měrou přispělo i výborné občerstvení připravené zaměstnanci kuchyně. Po celou dobu panovala příjemná a veselá atmosféra. 

6. října– přijel mezi naše klienty se svým programem pan Radek Konař. Byl to další z dárků k jejich říjnovému svátku.  Zazpíval jim celou řadu známých písniček z repertoáru našeho Zlatého slavíka Karla Gotta. Vystoupení se všem moc líbilo a odměnili pana Konaře vřelým potleskem. V závěru sami klienti zvali vystupujícího, aby jim zase brzy přijel zazpívat.

11. října se skupina našich klientů vypravila prezentovat náš domov na Sportovní hry seniorů do Dobříše. Klání se účastnili tři soutěžící a jejich doprovod. Naše družstvo sice nezvítězilo, ale není důležité zvítězit, ale zúčastnit se. Všichni si dopoledne náležitě užili, vrátili si plni dojmů a zážitků.

Ve stejný den přijeli naše klienty potěšit žáci Základní školy v Tochovicích. Nacvičili si pro ně pohádku „O Popelce“. Vystoupení bylo opět vydařené a krásně nacvičené. Vystoupení dětí se opět setkalo s vřelou odezvou a bylo odměněno zasloužilým potleskem. Děti nezapomněly naše klienty obdarovat drobnými vkusnými dárečky.

12. října jsme pro týmy ze spřátelených domovů uspořádali „Sportovní hry“. I když nebyla účast tak vysoká, jak jsme byli zvyklí z minulosti, všichni, kteří na hry dorazili, si je náležitě užili a výborně se bavili. Velkým bonusem bylo i výborné občerstvení, které připravili zaměstnanci naší kuchyně. Soutěžící si libovali, jak bylo jídlo chutné, a po obědě konstatovali, že se měli jako o vánocích. Vítězem her se stalo jedno z domácích družstev, ale to není vůbec důležité, hlavní je, že si všichni užili a pobavili se. Na závěr nám ještě zahrála k tanci i poslech „Muzika Zdendy Maršíka“.

24. října – přijel se svým pásmem písniček s názvem „S písní hezkou zemí Českou“ pan Jan Vízner s paní Helenou Krupovou. Na repertoáru byly vesměs známé české melodie, které si s oběma vystupujícími zazpívali s chutí a klienti z řad diváků.  Vystoupení se vydařilo a diváci odcházeli spokojení.

V říjnu probíhaly i pravidelné soutěže, cvičení, videokavárny, jezdili pejsci ze sdružení PESSOS, zpívalo se při muzikoterapii, klienti vyráběli výrobky v keramickém kroužku, a při aktivizacích se již vyrábělo na prodejní výstavy a jarmarky.